Veteranen - Veteranen Amerstreek

Ga naar de inhoud

Meer dan 100.000 (verschillende) Veteranen

Tijdens het maken van deze pagina had Nederland 109.600 veteranen en die zijn niet allemaal hetzelfde. Dit aantal neemt snel af omdat het grootste deel van de oorlogsveteranen die zijn ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog, de gekolonisatiestrijd in voormalig Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea en Korea-oorlog is overleden. Iets meer dat de helft van het genoemde aantal heeft in de jaren 1979 tot nu deelgenomen aan één of meerdere vredesmissies in internationaal verband.  Hierdoor is een veteraan per definitie niet iemand van bijvoorbeeld 90, maar kan een veteraan ook 52 of zelfs 19 jaar zijn. Stichting Veteranen Amerstreek wil deze veteranen graag met elkaar verbinden.

Een ander verschil is hoe de veteraan is teruggekomen vanuit zijn missie. Het overgrote deel is teruggekeerd zonder ook maar ergens last van te hebben. Onder deze groep hebben vele hun de dienst verlaten en een prachtige baan gevonden in de burgermaatschappij en andere zijn blijven hangen binnen de Krijgsmacht. Een kleine groep heeft helaas wel een -zichtbare of onzichtbare verwonding opgelopen.

Helaas hebben we ook een groep veteranen die zich hebben teruggetrokken en niets meer met de Krijgsmacht, Veteranenwereld of alles wat daar maar mee in verbinding staat te maken wil hebben.

Stichting Veteranen Amerstreek beseft dat je nooit Veteranen ergens toe kunt verplichten, maar weet ook dat soms een duwtje in de rug nodig is. Voor ons dus de taak om in onze regio de juiste balans te vinden tussen de verschillende veteranen. Tijdens onze activiteiten belasten wij veteranen die een goede tijd hebben gehad en geen problemen hebben niet met de problemen van sommige andere. We leggen tijdens onze activiteiten dus niet op de problemen, maar doen dit wel in de wetenschap dat ze bestaan. Een veteraan die wel problemen heeft moet naar onze mening op de juiste manier geholpen worden binnen een redelijke periode en met de middelen die bestaan, maar waar de veteraan mogelijk geen weet van heeft.
© 2020 - Stichting veteranen Amerstreek
Alle rechten voorbehouden.

Powered by 24/7 - Conective
Stichting Veteranen Amerstreek
Postbus 155, 4940 AD Raamsdonksveer
Telefoon +31 162 744122
info@veteranenamerstreek.nl
Terug naar de inhoud