Politie - Veteranen Amerstreek

Ga naar de inhoud

Politie

De Politie is net als de Krijsmacht een belangrijk onderdeel van de Zwaardmacht. In Nederland wordt met de term Zwaardmacht dan ook verwezen naar de Krijgsmacht en de nationale Politie. Met de term Zwaardmacht wordt verwezen naar het geweldsmonopolie van de overheid. "Het rechtmatig uitoefenen van functionele "dwang door geweld".

Defensie ondersteunt steeds vaker de politie en de politie wordt steeds vaker ingezet op buitenlandse missies. Het is ook vaak voorgekomen dat Defensiepersoneel de overstap heeft gemaakt naar de Politie. Kijk bijvoorbeeld maar naar de Korpschef de heer Akerbook, hij was jaren de Secretaris Generaal van het Ministerie van Defensie. Het is dus heel goed mogelijk dat er ook politiemensen met uitzendervaring bestaan en dus veteraan zijn. Ook voor deze mensen willen wij ondanks dat de politie een hele andere organisatie is de deur openzetten.

Bij onze activiteiten zijn alle politieveteranen dus van harte welkom. Stichting Veteranen Amerstreek zal zichzelf bekendmaken bij de diverse organisaties die zich inzetten voor politie bekend maken en voorstellen om nader kennis te maken. Hierdoor kunnen wij ook voor deze doelgroep makkelijk de juiste persoon of organisatie aan deze veteraan bekendmaken zodat ook hij/zij snel geholpen wordt.

Wij horen graag van deze (poltie)veteranen waar hun behoeftes liggen en wat wij eventueel nog zouden kunnen doen ter aanvulling van onze activiteiten en eventueel doelstelling. Wij nodigen in iedergeval deze doelgroep uit om ook bij ons aanmelden.
© 2020 - Stichting veteranen Amerstreek
Alle rechten voorbehouden.

Powered by 24/7 - Conective
Stichting Veteranen Amerstreek
Postbus 155, 4940 AD Raamsdonksveer
Telefoon +31 162 744122
info@veteranenamerstreek.nl
Terug naar de inhoud