Nieuws van Stichting Veteranen Amerstreek - Veteranen Amerstreek

Ga naar de inhoud

Motorclubs en Veteranen Update

Veteranen Amerstreek
Gepubliceerd door Veteranen Amerstreek in Nieuwsbericht · 1 maart 2020
Wij volgen best veel ontwikkelingen in veteranenland en zien soms dingen voorbij komen waarop wij nooit zullen reageren. De reden dat wij niet reageren hoeft overigens niet altijd te betekenen dat wij het ergens mee eens of oneens zijn. Een van de belangrijkste redenen is nog wel, dat wij niet over alles de achtergrond kennen.

Ook over wat ik nu opschrijf heb ik niet alle achtergrond informatie, maar genoeg om er iets van te vinden. We gaan het even hebben over motorclubs en veteranen en dan in het bijzonder hoe men daar mee omgaat. Eigenlijk te belachelijk voor woorden, zo belachelijk dat er al best veel over geschreven is.

We nemen even "zwart-wit" gezien het verhaal in een notendop. Als militair moet je dus een VGB (Verklaring van geen bezwaar) ontvangen om op een bepaalde functie komen. Als jij geen gekke dingen doet of hebt gedaan krijg je dit zonder problemen. Toch kan het zo zijn dat jij geen verklaring krijgt terwijl je geen gekke dingen doet of gedaan hebt, maar lid bent van een motorclub of iemand kent van een club. En ik hoef niemand uit te leggen dat ze in Den Haag spreken over motorclubs hetzelfde is als vloeken in de kerk.

Sterker nog het maakt Defensie ook niet uit wat jou staat van dienst is. Of je nu jaren eervol inzet hebt geleverd of zelfs in het bezit bent van het Kruis van Verdiensten. Dat is allemaal niet belangrijk. Als de mensen in Den Haag zich eens zouden verdiepen in de veteraan buiten de Veteranendag - waar ze allemaal met kwijl op het gezicht voor de camera`s staan met de boodschap dat ze veteranen echt waarderen en trots op ze zijn-, en eens zouden willen zien hoe het in zo`n motorclub gaat dan denk ik dat ze anders zouden reageren.

Wij zijn van mening dat er gegronde redenen moeten zijn om iemand geen VGB te verlenen en tot schorsing over te gaan. En wat ons betreft is puur het lid zijn of iemand van een andere club kennen geen grondslag. Uiteraard zijn wij geen advocaat en weten wij niet alle ins en outs. Wat wij uit openbare bronnen lezen is wat ons betreft te schandalig voor woorden. Al helemaal als je leest dat de persoon in kwestie nog steeds geen reactie heeft ontvangen en als het ware bungelt aan een bureaucratisch draadje. SCHANDALIG!!

Ook schandalig is het uitblijven van reacties onder onze bekende veteranen, militairen die in veteranenland wel de mond vol hebben van allerlei andere initiatieven maar nu zwijgen omdat ze mogelijk niet lang op het pluche kunnen zitten. En waar zijn de voorzitters van onze vakbonden die de mond vol hebben van de rechtsposities en arbeidsvoorwaarden. Ik zou zeggen laat je stem eens horen.

En dan natuurlijk ook de veteranen zelf. Als ik bij betrokkene de reacties lees onder een update, beginnen de reacties binnen te lopen. Mijn computer overleeft het maar net door dat geslijm. Het is Bro hier en Bro daar. Maar daar houdt het bij vele op. En natuurlijk weet betrokkene donders goed op wie hij kan bouwen en wie achter hem staan. Ik ben alleen van mening als wij als veteranen Bro hier en Bro daar roepen dat we er ook moeten zijn net als met die boeren. Ik kijk nu al uit om als blijk van steun en als protest met 50% van alle veteranen naar Den Haag te gaan. Ik meld me dus al aan!

Tot slot zal dit bericht onder een bepaalde groep mensen misschien kwaad bloed zetten of die liever hebben dat ik dit bericht verwijder. Ik kan nu al zeggen dat dit niet zal gebeuren. Als persoon en als stichting bepalen wij zelf wel wat we schrijven. En wij willen nu eens als Stichting en als personen laten weten dat wij betrokkenen steunen. Hij als persoon en met zijn broeders van zijn club zullen bij ons altijd welkom zijn ongeacht wat een ander daar van vindt.

"Eenieder is onschuldig tot de schuld op een billijke manier is aangetoond". Ook al staan wij net zo machteloos als betrokkene toch willen wij middels dit stukje steun betuigen. Dat is wel het minste wat we kunnen doen. Ben jij het met dit verhaal eens en net als ik van mening dat je op deze manier niet om kunt gaan met veteranen meld je dan aan bij onze speciale facebookgroep Nederlandse Veteranen "een voor allen, allen voor een".


© 2020 - Stichting veteranen Amerstreek
Alle rechten voorbehouden.

Powered by 24/7 - Conective
Stichting Veteranen Amerstreek
Postbus 155, 4940 AD Raamsdonksveer
Telefoon +31 162 744122
info@veteranenamerstreek.nl
Terug naar de inhoud