Nieuws van Stichting Veteranen Amerstreek - Veteranen Amerstreek

Ga naar de inhoud

Doelgroep & Doelstelling

Veteranen Amerstreek
Gepubliceerd door Veteranen Amerstreek in Nieuwsbericht · 5 februari 2020
Onze doelstelling is - naar onze mening - duidelijk en waar we binnen onze doelgroep alle kanten mee op zouden kunnen. De doelgroep is een heel ander verhaal omdat we te maken hebben met veteranen die allemaal een andere achtergrond hebben, van verschillende krijgsmachtdelen afkomstig zijn en ook nog eens in leeftijd van elkaar verschillen om er maar eens een paar op te noemen. Dan hebben wij nog dat we ook actief dienende veteranen, dus militairen, politie veteranen en thuisfront erbij willen betrekken.

Ook hebben we te maken met het feit dat onder de totale doelgroep verschillende groepen zitten. De grootste groep zijn veteranen - in- of buiten actieve dienst - die zich of geen veteraan voelen omdat ze nog jong zijn, ze hebben nergens last van dus voelen zich niet betrokken of ze hebben gewoon een hele goede tijd gehad en zijn er totaal niet mee bezig. Ook is er onder deze groep een groot aantal die gewoon kijkt vanaf de zijlijn wat er voorbij komt en als het interessant is iets van zich laten horen. In de meeste gevallen zit deze groep niet te wachten op steeds maar weer die verhalen te moeten aanhoren van veteranen die wel iets hebben overgehouden aan hun uitzending en al helemaal niet over hun strijd met Defensie.

De groep veteranen die wel iets heeft overgehouden is ook verdeeld. De ene groep heeft zijn rechtspositie veiliggesteld en ontvangt alle voorzieningen die hij/zij heeft aangevraagd terwijl andere al jaren in een strijd verwikkeld zijn. Onder deze groep zitten zelfs veteranen die helemaal niets meer met Defensie of welke organisatie rondom veteranen te maken wil hebben.

Tot slot blijft er nog een groepje over die zich op een of andere manier heeft verstopt - met of zonder problemen - en volledig uit beeld zijn verdwenen.

Als Stichting hebben wij een hele moeilijke taak en moeten wij een balans zoeken in de uitvoering zodat die aantrekkelijk is voor alle veteranen. Als Stichting moeten wij waken dat niet het  negatieve deel de overhand gaat krijgen en we een klaagstichting zullen worden, maar dat we ook niet wegkijken als er wel problemen zijn.

Stichting Veteranen Amerstreek wil daarom een stichting worden waar alle groepen zich vertegenwoordigd voelt en waar iedereen zich thuis voelt. We benaderen alles zo positief mogelijk en willen geen klaagstichting worden maar we zullen alle signalen serieus nemen en ons hart maken voor wat er onder onze doelgroep leeft. En soms kan dit niet gewenst zijn.© 2020 - Stichting veteranen Amerstreek
Alle rechten voorbehouden.

Powered by 24/7 - Conective
Stichting Veteranen Amerstreek
Postbus 155, 4940 AD Raamsdonksveer
Telefoon +31 162 744122
info@veteranenamerstreek.nl
Terug naar de inhoud